„Бисерче вълшебно” 2020 г.

За осма поредна година българските деца ще избират своите любими книги, издадени през 2019 г.

Бисерче вълшебно  е единствената българска награда за новопубликувани детски издания, чието жури са децата. Целта на инициативата е да насърчи четенето и да повиши функционалната грамотност на подрастващите.

Прочети цялата новина

"Стара хартия за нова книга" 2019 започва

Бургас, Хасково, София, Русе и Велико Търново ще посрещнат националната екокампания.

По традиция всяка кампания протича под знака на специален литературен талисман от популярна детска книжка. Тази година малчуганите ще се забавляват с детективите Агата и Лари – героите от обичаната поредица на Стийв Стивънсън, публикувана на български език от издателство „ФЮТ“, основен партньор на каузата. 

Прочети цялата новина

Втори Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи – 28.05-02.06

Второто издание на Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе от 28.05. до 02.06. в Мраморно фоайе в Национален дворец на културата в рамките на традиционния столичен Пролетен базар на книгата.

Прочети цялата новина

2 април – Международен ден на детската книга

„Човек, който обича да чете – независимо дали е дете, или възрастен, е много по-интересен от някого, за когото книгите нямат значение…” казва литовският илюстратор Кестутис Каспаравичюс в специалното си обръщение към децата от целия свят по случай празника на детските книги.

Прочети цялата новина

Александра Георгиева се среща с Нели и Принцеса

Случайно попаднахме на текста на Александра Георгиева за поредицата романи за деца „Нели и Принцеса”. Искреността и задълбочеността на думите й ни впечатлиха и зарадваха. Надяваме се споделеното от нея да е полезно и за вас, нашите читатели.

 

 

Прочети цялата новина

"Бисерче вълшебно" 2019 г.

За седма поредна година българските деца ще избират своите любими книги, издадени през 2018 г. и номинирани в Националната награда “Бисерче вълшебно”.

Отличието се връчва от 2013 г. и е единствената българска награда за новопубликувани детски издания, чието жури са децата. Основна цел на инициативата е да насърчи четенето и да повиши функционалната грамотност на подрастващите.

 

Прочети цялата новина

Защо не продаваме книги с отстъпка?

Редовните ни читатели знаят, че по време на изложения, алеи и панаири обикновено нашият щанд, ако не е единственият, е поне един от малкото, на които книгите се продават без отстъпка. Същият принцип спазваме и при продажби на книги през сайта ни.

Прочети цялата новина

Джузепе Феста: Вярвам в децата

С италианския писател, музикант и природозащитник Джузепе Феста, който беше гост на първия Международен литературен фестивал за деца и младежи в София, разговаря Албена Раленкова.

Прочети цялата новина

2 април – Международен ден на детската книга

„Всяка детска книга носи и показва уважение към малките неща, в които се крие голямото утре.”, казва латвийската писателка Инесе Зандере, която има честта да е автор на тазгодишното послание към децата от света по случай 2 април – Международния ден на детската книга.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Из посланието на Инесе Зандере:

В книгите и малкото нещо е голямо

Прочети цялата новина

20 Март - Международен ден на приказката

Днес отбелязваме Световния ден на разказвачите, познат повече като Международен ден на приказката.

Прочети цялата новина

Новини 1 до 10 от 49 общо

на страница
Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x