Пето предизвикателство на Мая и Моте

Четвърто предизвикателство на Мая и Моте

Трето предизвикателство на Мая и Моте

Честит празник на детските книги!

„Расти с книга!”, казва обичаният от децата руски писател Сергей Махотин в специалното си обръщение към децата по света по случай празника на детската книга – 2 април.

 А ето и самото обръщение: "Когато бях малък, обичах да си строя къщички от кубчета и да ги пълня с какви ли не играчки. Вместо покрив, често най-отгоре слагах книжка - детска и с картинки. Представях си как се мушвам в къщичката, как полягам на леглото от кибритена кутийка и гледам ту облаци по небето, ту звезди – зависи коя картинка от книжката ми харесваше най-много.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочети цялата новина

Второ предизвикателство на Мая и Моте

20 март - Международен ден на приказката

На 20 март, точно на прага на пролетта, в цял свят се отбелязва Денят на приказката.

 

Историята на празника датира от 90-те години на миналия век. За пръв път е отбелязан в Швеция като ден на разказвачите на приказки, но постепенно се разпространява и става по-известен като Международен ден на приказката. Днес по целия свят се организират многобройни събития, свързани с приказките и техните разказвачи. На 20 март гласовете на разказвачите от цял свят се обединяват, за да споделят - всеки на своя език, магията на приказната история.

Прочети цялата новина

Първо предизвикателство на Мая и Моте

Мая и Моте те предизвикват!

Приеми предизвикателството на Мая и Моте и отговори на въпросите им, които ще публикуваме тук на всеки две седмици. Очакват те 6 предизвикателства и 6 възможности за допълнителни награди! 

Прочети цялата новина

Национална награда "Бисерче вълшебно" 2017

Гласувайте за любимите си книги в националния конкурс за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно”.

 Линиите за гласуване за най-добра детска книга в националната награда “Бисерче вълшебно” 2017 са отворени до 22 април включително.

 

Прочети цялата новина

ИГРА РАЗМЕНЕНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ

Специална покана от  Мая и Моте!

 

Включи се в нашата игра

РАЗМЕНЕНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ

и спечели една от 60-те награди!

Ние, близначките Мая и Моте, те каним да се позабавляваме заедно. Набързичко ще се представим: Аз съм Мая. Всички казват, че пея много хубаво, но аз предпочитам да пиша песни и да ги изпълнявам само пред хамстера ми Гидо Гаус, защото коремът ми се свива, ако трябва да изляза на сцена...

 

Аз пък съм Моте, карам уейвборд, постоянно защитавам Мая и обожавам Мъжки – моето куче, което случайно намерих в парка... Живеем в една къща с маман (тя е оперна певица и французойка – хм, и затова от време на време ни говори на френски), и тате (който има магазин за играчки – яко, нали!).

Прочети цялата новина

Новини 1 до 10 от 46 общо

на страница
Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x