2 април - Международен ден на детската книга

Международен ден на детската книга 2022

По традиция всяка година различна страна е домакин на Международния ден на детската книга. През настоящата 2022, това е Канада. Честта да се обърнат към децата получиха илюстраторката Джули Флет  и писателят Ричард Ван Камп, многократно награждавани в Канада...

Прочети цялата новина

„Пет истории за нюнючета“ - две забележителни срещи и три щури отговора...

Представяме ви  авторката Анна Норт и художничката Албена Каменова.

Прочети цялата новина

Джиго се завръща...

Представяме ви  обичаната детска писателка  Юлия Спиридонова и художничката Станимира Стоева.

Прочети цялата новина

2 април - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДЕТСКАТА КНИГА

Днес празнуват детските книги! И по този повод обичаната детска писателка Цвета Брестничка разкрива тайната на едно вълшебно съкровище...

Прочети цялата новина

Международен ден на детската книга 2021

Нека чуем „Музиката на думите” на 2 април в Деня на детската книга! Това е тазгодишното послание на кубинско-американската авторка Маргарита Енгъл.

Прочети цялата новина

Трета книга за Мечока и пианото

Дейвид Личфийлд е британски илюстратор и автор на картинни книги. Рисува илюстрации, както и корици за книгите на известни автори като Нийл Патрик Харис, Кейт Дикамило, Дейвид Алмънд.

Прочети цялата новина

20 март - Международен ден на приказката

С приказките са израснали безброй поколения. Днес времената са се променили, променили са се и вкусовете, и литературните моди, но тези стари, стари истории продължават да омайват децата с приказните си светове.

Прочети цялата новина

Създателите на „Небивалици с буквите от А до Я“

Днес ви представяме цветните създатели на „Небивалици с буквите от А до Я“ - авторката Цвета Брестничка и художничката Албена Каменова.

Прочети цялата новина

„Бисерче вълшебно” 2020 г.

За осма поредна година българските деца ще избират своите любими книги, издадени през 2019 г.

Бисерче вълшебно  е единствената българска награда за новопубликувани детски издания, чието жури са децата. Целта на инициативата е да насърчи четенето и да повиши функционалната грамотност на подрастващите.

Прочети цялата новина

Втори Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи – 28.05-02.06

Второто издание на Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе от 28.05. до 02.06. в Мраморно фоайе в Национален дворец на културата в рамките на традиционния столичен Пролетен базар на книгата.

Прочети цялата новина

Новини 1 до 10 от 32 общо

на страница
Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x