Мая и Моте те предизвикват!

Приеми предизвикателството на Мая и Моте и отговори на въпросите им, които ще публикуваме тук на всеки две седмици. Очакват те 6 предизвикателства и 6 възможности за допълнителни награди! 

Прочети цялата новина

Национална награда "Бисерче вълшебно" 2017

Гласувайте за любимите си книги в националния конкурс за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно”.

 Линиите за гласуване за най-добра детска книга в националната награда “Бисерче вълшебно” 2017 са отворени до 22 април включително.

 

Прочети цялата новина

ИГРА РАЗМЕНЕНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ

Специална покана от  Мая и Моте!

 

Включи се в нашата игра

РАЗМЕНЕНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ

и спечели една от 60-те награди!

Ние, близначките Мая и Моте, те каним да се позабавляваме заедно. Набързичко ще се представим: Аз съм Мая. Всички казват, че пея много хубаво, но аз предпочитам да пиша песни и да ги изпълнявам само пред хамстера ми Гидо Гаус, защото коремът ми се свива, ако трябва да изляза на сцена...

 

Аз пък съм Моте, карам уейвборд, постоянно защитавам Мая и обожавам Мъжки – моето куче, което случайно намерих в парка... Живеем в една къща с маман (тя е оперна певица и французойка – хм, и затова от време на време ни говори на френски), и тате (който има магазин за играчки – яко, нали!).

Прочети цялата новина

Автори на издателство „Фют” са сред номинираните за мемориалната награда „Астрид Линдгрен” 2017

Astrid Lindgren Memorial Award е най-голямото отличие за детско-юношеска литература в света. За престижната награда ще се борят 226 кандидати от 60 страни. Сред тях са и двама автори на издателство „Фют”: добре познатият и обичан Майкъл Морпурго и авторката на поредицата „Наоколо се случват чудеса” - Сали Гарднър. Номиниран е и един от най-любимите илюстратори на част от книгите на Майкъл Морпурго - Майкъл Форман, който стои зад книгите „Каспар”, „Царството на Кенсуке” и други. Тази година се гордеем и с номинациите на двама българи автори: писателката Юлия Спиридонова, която също е работила с издателство „Фют”, и художникът Любен Зидаров.

 

Прочети цялата новина

Докоснете се до магията на игрите и забавлението с APLI Kids!

Докоснете се до магията на игрите и забавлението с APLI Kids! За първи път ще се проведе отворена демонстрация на всички игри и творчески материали Apli Kids за деца и родители - на 20. 10. 2016 от 16:00 ч.  до 17:00 ч. в книжарница "Фют" на ул. "АтанДас Узунов" 38.  Очакваме ви! 

Прочети цялата новина

Академия за родители е във Варна на 15 октомври!

Най-големият семеен форум “Академия за родители” в морската столица. Датата е 15 октомври, 2016 г, а мястото – „Детски център „Мама и аз”. Академията ще предложи 20+ лектори, 25+ организации, 18+ разнообразни работилници за децата. Събитието е безплатно, с предварителна регистрация, която може да направите тук

Прочети цялата новина

Честит първи учебен ден!

http://www.bbb.org/sdoc/news-events/news-releases/2015/make-your-kids-return-to-school-easy-and-stress-free/

 

 

Честит първи учебен ден! Поздравяваме всички педагози и ученици по случай първия учебен ден! Пожелаваме ви да бъдете здрави, упорити и любознателни! Нека новата учебна година бъде успешна, изпълнена с много нови знания и приключения!

Прочети цялата новина

В Деня на София заповядайте на детски празник „Да играем безопасно“!

В Деня на София заповядайте на детски празник „Да играем безопасно“! Включете се в конкурса „Детската площадка на моите мечти“! Как? Нарисувайте или изработете макет на съоръжение или проект на своята мечта за детска площадка и ги донесете на празника “Да играем безопасно”.

 

Прочети цялата новина

„Алея на книгата“ в София e от 6 до 11 септември

Четвъртото издание на „Алея на книгата“ в София започва на празничния 6 септември и ще продължи до 11 септември 2016 г. Тази година събитието отново ще бъде в центъра на София - под фенерите на пешеходния бул. „Витоша“. Издателство „Фют” ще бъде в шатра №2. Очакваме ви всеки ден от 10:00 до 20:00 часа!

Прочети цялата новина

„Алея на книгата“ във Варна е вече на 7

От  29-и юли до 7-и август  „Алея на книгата“ във Варна ще бъде дом за книгите на над 50 от водещите български  издателства и книготърговци. Пространството от хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център  ще обогати и доразвие колорита на градската среда – всеки ден от 10.00 до 22.00 ч. Ще откриете издателство "Фют" в шатра 8. Очакваме ви!

 

Прочети цялата новина

Новини 1 до 10 от 39 общо

на страница
Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x