2 април - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДЕТСКАТА КНИГА

Днес празнуват детските книги! И по този повод обичаната детска писателка Цвета Брестничка разкрива тайната на едно вълшебно съкровище...

Прочети цялата новина

Международен ден на детската книга 2021

Нека чуем „Музиката на думите” на 2 април в Деня на детската книга! Това е тазгодишното послание на кубинско-американската авторка Маргарита Енгъл.

Прочети цялата новина

Трета книга за Мечока и пианото

Дейвид Личфийлд е британски илюстратор и автор на картинни книги. Рисува илюстрации, както и корици за книгите на известни автори като Нийл Патрик Харис, Кейт Дикамило, Дейвид Алмънд.

Прочети цялата новина

20 март - Международен ден на приказката

С приказките са израснали безброй поколения. Днес времената са се променили, променили са се и вкусовете, и литературните моди, но тези стари, стари истории продължават да омайват децата с приказните си светове.

Прочети цялата новина

Създателите на „Небивалици с буквите от А до Я“

Днес ви представяме цветните създатели на „Небивалици с буквите от А до Я“ - авторката Цвета Брестничка и художничката Албена Каменова.

Прочети цялата новина

„Бисерче вълшебно” 2020 г.

За осма поредна година българските деца ще избират своите любими книги, издадени през 2019 г.

Бисерче вълшебно  е единствената българска награда за новопубликувани детски издания, чието жури са децата. Целта на инициативата е да насърчи четенето и да повиши функционалната грамотност на подрастващите.

Прочети цялата новина

Втори Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи – 28.05-02.06

Второто издание на Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе от 28.05. до 02.06. в Мраморно фоайе в Национален дворец на културата в рамките на традиционния столичен Пролетен базар на книгата.

Прочети цялата новина

Александра Георгиева се среща с Нели и Принцеса

Случайно попаднахме на текста на Александра Георгиева за поредицата романи за деца „Нели и Принцеса”. Искреността и задълбочеността на думите й ни впечатлиха и зарадваха. Надяваме се споделеното от нея да е полезно и за вас, нашите читатели.

 

 

Прочети цялата новина

"Бисерче вълшебно" 2019 г.

За седма поредна година българските деца ще избират своите любими книги, издадени през 2018 г. и номинирани в Националната награда “Бисерче вълшебно”.

Отличието се връчва от 2013 г. и е единствената българска награда за новопубликувани детски издания, чието жури са децата. Основна цел на инициативата е да насърчи четенето и да повиши функционалната грамотност на подрастващите.

 

Прочети цялата новина

Защо не продаваме книги с отстъпка?

Редовните ни читатели знаят, че по време на изложения, алеи и панаири обикновено нашият щанд, ако не е единственият, е поне един от малкото, на които книгите се продават без отстъпка. Същият принцип спазваме и при продажби на книги през сайта ни.

Прочети цялата новина

Новини 1 до 10 от 34 общо

на страница
Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x