"Стара хартия за нова книга" 2019 започва

Бургас, Хасково, София, Русе и Велико Търново ще посрещнат националната екокампания.

По традиция всяка кампания протича под знака на специален литературен талисман от популярна детска книжка. Тази година малчуганите ще се забавляват с детективите Агата и Лари – героите от обичаната поредица на Стийв Стивънсън, публикувана на български език от издателство „ФЮТ“, основен партньор на каузата. 

Прочети цялата новина

Втори Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи – 28.05-02.06

Второто издание на Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе от 28.05. до 02.06. в Мраморно фоайе в Национален дворец на културата в рамките на традиционния столичен Пролетен базар на книгата.

Прочети цялата новина

2 април – Международен ден на детската книга

„Човек, който обича да чете – независимо дали е дете, или възрастен, е много по-интересен от някого, за когото книгите нямат значение…” казва литовският илюстратор Кестутис Каспаравичюс в специалното си обръщение към децата от целия свят по случай празника на детските книги.

Прочети цялата новина

Александра Георгиева се среща с Нели и Принцеса

Случайно попаднахме на текста на Александра Георгиева за поредицата романи за деца „Нели и Принцеса”. Искреността и задълбочеността на думите й ни впечатлиха и зарадваха. Надяваме се споделеното от нея да е полезно и за вас, нашите читатели.

 

 

Прочети цялата новина

"Бисерче вълшебно" 2019 г.

За седма поредна година българските деца ще избират своите любими книги, издадени през 2018 г. и номинирани в Национална наградата “Бисерче вълшебно”.

Отличието се връчва от 2013 г. и е единствената българска награда за новопубликувани детски издания, чието жури са децата. Основна цел на инициативата е да насърчи четенето и да повиши функционалната грамотност на подрастващите.

 

Прочети цялата новина

Защо не продаваме книги с отстъпка?

Редовните ни читатели знаят, че по време на изложения, алеи и панаири обикновено нашият щанд, ако не е единственият, е поне един от малкото, на които книгите се продават без отстъпка. Същият принцип спазваме и при продажби на книги през сайта ни.

Прочети цялата новина

Джузепе Феста: Вярвам в децата

С италианския писател, музикант и природозащитник Джузепе Феста, който беше гост на първия Международен литературен фестивал за деца и младежи в София, разговаря Албена Раленкова.

Прочети цялата новина

2 април – Международен ден на детската книга

„Всяка детска книга носи и показва уважение към малките неща, в които се крие голямото утре.”, казва латвийската писателка Инесе Зандере, която има честта да е автор на тазгодишното послание към децата от света по случай 2 април – Международния ден на детската книга.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Из посланието на Инесе Зандере:

В книгите и малкото нещо е голямо

Прочети цялата новина

20 Март - Международен ден на приказката

Днес отбелязваме Световния ден на разказвачите, познат повече като Международен ден на приказката.

Прочети цялата новина

"Бисерче вълшебно" 2018

За шести пореден път българските деца ще могат да изберат своите любими книги за изминалата година, номинирани в Националния конкурс “Бисерче вълшебно”. Отличието се връчва от 2013 г. и е единствената българска награда за съвременна детска литература, чието жури са децата.

Прочети цялата новина

Новини 1 до 10 от 50 общо

на страница
Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x