Създателите на „Небивалици с буквите от А до Я“

Днес ви представяме цветните създатели на „Небивалици с буквите от А до Я“ - авторката Цвета Брестничка и художничката Албена Каменова.

Прочети цялата новина

2-ри април - Международен ден на детските книги

Днес празнуват детските книги! Повече от 50 години на този ден известен детски автор отправя специално послание към всички деца по света. Тази година това е словенският писател Петер Светина.

Прочети цялата новина

Защо 2 април е Международен ден на детската книга?

2 април е рожденият ден на Ханс Кристиян Андерсен. С неговите красиви и добри приказки израстват поколения деца по целия свят. Ето защо през 1967 г. по решение на Международния съвет за детската книга (IBBY), 2 април е обявен за международен ден на детската книга.

Прочети цялата новина

„Бисерче вълшебно” 2020 г.

За осма поредна година българските деца ще избират своите любими книги, издадени през 2019 г.

Бисерче вълшебно  е единствената българска награда за новопубликувани детски издания, чието жури са децата. Целта на инициативата е да насърчи четенето и да повиши функционалната грамотност на подрастващите.

Прочети цялата новина

Втори Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи – 28.05-02.06

Второто издание на Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе от 28.05. до 02.06. в Мраморно фоайе в Национален дворец на културата в рамките на традиционния столичен Пролетен базар на книгата.

Прочети цялата новина

2 април – Международен ден на детската книга

„Човек, който обича да чете – независимо дали е дете, или възрастен, е много по-интересен от някого, за когото книгите нямат значение…” казва литовският илюстратор Кестутис Каспаравичюс в специалното си обръщение към децата от целия свят по случай празника на детските книги.

Прочети цялата новина

Александра Георгиева се среща с Нели и Принцеса

Случайно попаднахме на текста на Александра Георгиева за поредицата романи за деца „Нели и Принцеса”. Искреността и задълбочеността на думите й ни впечатлиха и зарадваха. Надяваме се споделеното от нея да е полезно и за вас, нашите читатели.

 

 

Прочети цялата новина

"Бисерче вълшебно" 2019 г.

За седма поредна година българските деца ще избират своите любими книги, издадени през 2018 г. и номинирани в Националната награда “Бисерче вълшебно”.

Отличието се връчва от 2013 г. и е единствената българска награда за новопубликувани детски издания, чието жури са децата. Основна цел на инициативата е да насърчи четенето и да повиши функционалната грамотност на подрастващите.

 

Прочети цялата новина

Защо не продаваме книги с отстъпка?

Редовните ни читатели знаят, че по време на изложения, алеи и панаири обикновено нашият щанд, ако не е единственият, е поне един от малкото, на които книгите се продават без отстъпка. Същият принцип спазваме и при продажби на книги през сайта ни.

Прочети цялата новина

Джузепе Феста: Вярвам в децата

С италианския писател, музикант и природозащитник Джузепе Феста, който беше гост на първия Международен литературен фестивал за деца и младежи в София, разговаря Албена Раленкова.

Прочети цялата новина

Новини 1 до 10 от 44 общо

на страница
Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x