За нас

Издателство „Фют” е сред водещите български издателства. Специализирано е в издаването на книги за деца и работи във всички жанрове и възрастови сегменти на детското книгоиздаване.

Повече от 20 години книгите на издателството са обичани от децата, ценени от родители, педагози и специалисти. Осъзнаваме отговорността, която носим, защото детската книга е фактор в личностното изграждане на бъдещия читател и гражданин.

В нашата работа оставаме верни на няколко основни принципа:

  • При създаването на всяка книга се ръководим от ясна психологическа представа за детето – възрастови особености, възприятия, психологически потребности, и се стремим книгата да е многофункционална и максимално полезна за цялостното развитие на детето.
  • Смятаме, че опитът и познанието могат да вървят ръка за ръка със забавлението и затова нашите книги носят познание чрез забавни и игрови елементи. Така помагаме да се изгради положително отношение у децата към ученето и четенето. 
  • Издаваме книги, които дават на детето не само знания, но и ценности, стимулират самостоятелното мислене, въображение и активност. Така допринасяме за личностното развитие на децата и израстването им като самостоятелни, мислещи, отговорни граждани.
  • Стремим се книгите ни да са написани на ясен и достъпен език, текстовете да са добре преведени и редактирани, илюстрациите и оформлението да отговарят на високи художествени критерии, полиграфическото качество  да е високо.Следим световните тенденции в детското книгоиздаване и правим достъпно за българските деца най-доброто, което се издава по света, както и книги, които не могат да се произвеждат в България.

Много от днешните родители са наши бивши читатели. Немалко са ни споделяли, че пазят поизмачкани книги на „Фют” от своето детство, за да ги препрочитат още много пъти със собствените си деца и да споделят с тях онова топло чувство, което носи любимата детска книжка.

Тези ваши разкази ни вдъхновяват да работим с много отдаденост и любов и да вярваме, че с нашите книги децата наистина израстват!

Издателство "Фют" 
 Книги, с които децата израстват!

 

 

           

Грамота Котарак

Награда “Бисерче вълшебно” 2013, второ място в категория “Млади читатели” за “Ейми разговаря с животните: Загадъчният котарак”.
 

Грамота Люси

Награда “Бисерче вълшебно” 2013, трето място в категория “Запалени читатели” за “Това съм аз, Луси! Щуро лято”.
 

Грамота Каспър

Награда “Бисерче вълшебно” 2013, второ място в категория “Запалени читатели” за “Каспар, котешкият принц”.
 

Грамота 2015

Награда “Бисерче вълшебно” 2015, първо място в категория “Мечтатели” за “Сам Силвър, тайният пират: Морското чудовище”.

Сертификат Златна Книга присъден на Фют

Отличие „Златна книга”, присъдено за принос към българската наука и култура от Съвета за европейска научна и културна общност, 2010 г.
 

Грамота и златна значка на дарител присъден на Фют

Грамота и златна значка на дарител на Движение „Рицари на познанието”, 2008 г.
 

национална награда Хр. Г. Данов за най-добро детско издателство присъден на Фют

Национална награда „Хр.Г.Данов” за най-добро детско издателство, 2005 г.
 

Нациоанлна награда за детско книгоиздаване на Фют

Национална награда за детско книгоиздаване на името на Константин Константинов, 2004 г.

 

 

 

 

 

 
Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x