Създателите на „Небивалици с буквите от А до Я“

Днес ви представяме цветните създатели на „Небивалици с буквите от А до Я“ - авторката Цвета Брестничка и художничката Албена Каменова.

Прочети цялата новина

„Бисерче вълшебно” 2020 г.

За осма поредна година българските деца ще избират своите любими книги, издадени през 2019 г.

Бисерче вълшебно  е единствената българска награда за новопубликувани детски издания, чието жури са децата. Целта на инициативата е да насърчи четенето и да повиши функционалната грамотност на подрастващите.

Прочети цялата новина

Защо не продаваме книги с отстъпка?

Редовните ни читатели знаят, че по време на изложения, алеи и панаири обикновено нашият щанд, ако не е единственият, е поне един от малкото, на които книгите се продават без отстъпка. Същият принцип спазваме и при продажби на книги през сайта ни.

Прочети цялата новина

Автори на издателство „Фют” са сред номинираните за мемориалната награда „Астрид Линдгрен” 2017

Astrid Lindgren Memorial Award е най-голямото отличие за детско-юношеска литература в света. За престижната награда ще се борят 226 кандидати от 60 страни. Сред тях са и двама автори на издателство „Фют”: добре познатият и обичан Майкъл Морпурго и авторката на поредицата „Наоколо се случват чудеса” - Сали Гарднър. Номиниран е и един от най-любимите илюстратори на част от книгите на Майкъл Морпурго - Майкъл Форман, който стои зад книгите „Каспар”, „Царството на Кенсуке” и други. Тази година се гордеем и с номинациите на двама българи автори: писателката Юлия Спиридонова, която също е работила с издателство „Фют”, и художникът Любен Зидаров.

 

Прочети цялата новина

Честит първи учебен ден!

http://www.bbb.org/sdoc/news-events/news-releases/2015/make-your-kids-return-to-school-easy-and-stress-free/

 

 

Честит първи учебен ден! Поздравяваме всички педагози и ученици по случай първия учебен ден! Пожелаваме ви да бъдете здрави, упорити и любознателни! Нека новата учебна година бъде успешна, изпълнена с много нови знания и приключения!

Прочети цялата новина

„Алея на книгата“ в София e от 6 до 11 септември

Четвъртото издание на „Алея на книгата“ в София започва на празничния 6 септември и ще продължи до 11 септември 2016 г. Тази година събитието отново ще бъде в центъра на София - под фенерите на пешеходния бул. „Витоша“. Издателство „Фют” ще бъде в шатра №2. Очакваме ви всеки ден от 10:00 до 20:00 часа!

Прочети цялата новина

Искаме да научим децата си да обичат хората и света

Представяме ви в кратичко блиц интервю семейство Радуловивторото семейство, което ще пътува до Лондон, благодарение на книгите на Майкъл Морпурго.

Прочети цялата новина

Гледахме изписано името на нашето семейство и мислехме, че е сън!

Представяме ви семейство Игнатови – едно от двете семейства, което ще пътува за Лондон, благодарение на книгите на Майкъл Морпурго, в кратичко блиц интервю.

Прочети цялата новина

Игрите в месеца на Майкъл Морпурго вече започнаха!

Включете се в игрите по случай месеца на обичания писател Майкъл Морпурго! Всяка седмица ще имате възможност да участвате в различни инициативи и да печелите награди! Следете всички актуални събития на страницата на Майкъл Морпурго във фейсбук. Време е забавлението да започне и тъй като сме любители на изкуството, стартираме с конкурс за рисунки.

Прочети цялата новина

Започва гласуването за „Бисерче вълшебно“ 2016

Повече от 120 заглавия ще провокират българските деца да изберат своята любима детско-юношеска книга в четвъртото издание на националната награда “Бисерче вълшебно”.  Гласуването на сайта www.biserche.com стартира във вторник, 9-и февруари, и ще продължи до 17-и април 2016 г.  Възможност да бъде част от журито на наградата „Бисерче вълшебно“ има всяко дете на възраст от 6 до 15 години включително.  Може да подкрепите любимите си книги на издателство „Фют“, номинирани в съответните категории: „Откриватели“ 6-8 години: „Клубът на мъфините: Момичетата се развихрят“; „Зимното вълче“; „Писма от Феликс за децата по света“. „Мечтатели“ 9-11 години: „Пуканките: Не забравяй, че съм до теб!“; „Агата и Лари: Разследване в Гранада“; „Мистерия във Венеция“; „Сали Гарднър: Момчето с крака като светкавица“. „Майстори“ 12-15 години: „Под дъгата: Боровинкови желания“; „Царството на Кенсуке“; „НДПЗ: Непознатата сестра“.

 

Прочети цялата новина

Новини 11 до 20 от 24 общо

на страница
Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x