Джузепе Феста: Вярвам в децата

С италианския писател, музикант и природозащитник Джузепе Феста, който беше гост на първия Международен литературен фестивал за деца и младежи в София, разговаря Албена Раленкова.

Прочети цялата новина

20 Март - Международен ден на приказката

Днес отбелязваме Световния ден на разказвачите, познат повече като Международен ден на приказката.

Прочети цялата новина

Приключи играта "Разменени приключения" на издателство "Фют"

Близначките Мая и Моте поканиха децата от цяла България да прочетат книгите от поредицата за Мая & Моте и да открият откъде са посочените в играта откъси.

Включиха се повече от 200 деца, за наша радост, от цялата страна. Най-активни бяха читателите от Велинград, Варна, Разград  и София. А ето и обещаните награди.

Прочети цялата новина

Автори на издателство „Фют” са сред номинираните за мемориалната награда „Астрид Линдгрен” 2017

Astrid Lindgren Memorial Award е най-голямото отличие за детско-юношеска литература в света. За престижната награда ще се борят 226 кандидати от 60 страни. Сред тях са и двама автори на издателство „Фют”: добре познатият и обичан Майкъл Морпурго и авторката на поредицата „Наоколо се случват чудеса” - Сали Гарднър. Номиниран е и един от най-любимите илюстратори на част от книгите на Майкъл Морпурго - Майкъл Форман, който стои зад книгите „Каспар”, „Царството на Кенсуке” и други. Тази година се гордеем и с номинациите на двама българи автори: писателката Юлия Спиридонова, която също е работила с издателство „Фют”, и художникът Любен Зидаров.

 

Прочети цялата новина

Честит първи учебен ден!

http://www.bbb.org/sdoc/news-events/news-releases/2015/make-your-kids-return-to-school-easy-and-stress-free/

 

 

Честит първи учебен ден! Поздравяваме всички педагози и ученици по случай първия учебен ден! Пожелаваме ви да бъдете здрави, упорити и любознателни! Нека новата учебна година бъде успешна, изпълнена с много нови знания и приключения!

Прочети цялата новина

„Алея на книгата“ в София e от 6 до 11 септември

Четвъртото издание на „Алея на книгата“ в София започва на празничния 6 септември и ще продължи до 11 септември 2016 г. Тази година събитието отново ще бъде в центъра на София - под фенерите на пешеходния бул. „Витоша“. Издателство „Фют” ще бъде в шатра №2. Очакваме ви всеки ден от 10:00 до 20:00 часа!

Прочети цялата новина

Очакваме ви на Пролетния базар на книгата!

От 24 до 29 май в НДК ще се проведе Пролетния базар на книгата. Издателство "Фют" ще бъде на етаж 3, щанд 333.  Очакваме ви от 10:00 до 20:00 ч. за дните от 24 до 28 май и от 10:00 до 19:00 ч. на 29 май. 

Прочети цялата новина

Искаме да научим децата си да обичат хората и света

Представяме ви в кратичко блиц интервю семейство Радуловивторото семейство, което ще пътува до Лондон, благодарение на книгите на Майкъл Морпурго.

Прочети цялата новина

Издателство "Фют" гостува в Благоевград!

 865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a87419eaaedcf1cdafa119dffe3512780d2df.jpg (473×311)Издателство "Фют" гостува в Благоевград от 10 до 15 май 2016 г. Пъстрата палатка на издателство „ФЮТ“ очаква малките читатели на площад "Георги Измирлиев” всеки ден от 10 до 20 часа по време на  алея на книгата "Литера експо". За  поредна година малчуганите и техните родители ще могат да се докоснат до най-новото от света на детската книга!

 

Прочети цялата новина

Гледахме изписано името на нашето семейство и мислехме, че е сън!

Представяме ви семейство Игнатови – едно от двете семейства, което ще пътува за Лондон, благодарение на книгите на Майкъл Морпурго, в кратичко блиц интервю.

Прочети цялата новина

Новини 11 до 20 от 35 общо

на страница
Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x