"Мечокът и пианото" вече и на филм

Вълшебните илюстрации на книгата на Дейвид Личфийлд "Мечокът и пианото" оживяват в едноименен анимационен филм.

Прочети цялата новина

Чудовища в замъка. Камен чете „Кърпена глава” от Гай Бас

Публикуваме ревюто, което Камен - на 11 години ни изпрати, след като прочете първата книга за "Кърпена глава".  Надяваме се и другите книги от поредицата да му харесат и да продължава да чете с удоволствие!

Прочети цялата новина

Приключи играта "Разменени приключения" на издателство "Фют"

Близначките Мая и Моте поканиха децата от цяла България да прочетат книгите от поредицата за Мая & Моте и да открият откъде са посочените в играта откъси.

Включиха се повече от 200 деца, за наша радост, от цялата страна. Най-активни бяха читателите от Велинград, Варна, Разград  и София. А ето и обещаните награди.

Прочети цялата новина

Шесто предизвикателство на Мая и Моте

Пето предизвикателство на Мая и Моте

Честит празник на детските книги!

„Расти с книга!”, казва обичаният от децата руски писател Сергей Махотин в специалното си обръщение към децата по света по случай празника на детската книга – 2 април.

 А ето и самото обръщение: "Когато бях малък, обичах да си строя къщички от кубчета и да ги пълня с какви ли не играчки. Вместо покрив, често най-отгоре слагах книжка - детска и с картинки. Представях си как се мушвам в къщичката, как полягам на леглото от кибритена кутийка и гледам ту облаци по небето, ту звезди – зависи коя картинка от книжката ми харесваше най-много.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочети цялата новина

20 март - Международен ден на приказката

На 20 март, точно на прага на пролетта, в цял свят се отбелязва Денят на приказката.

 

Историята на празника датира от 90-те години на миналия век. За пръв път е отбелязан в Швеция като ден на разказвачите на приказки, но постепенно се разпространява и става по-известен като Международен ден на приказката. Днес по целия свят се организират многобройни събития, свързани с приказките и техните разказвачи. На 20 март гласовете на разказвачите от цял свят се обединяват, за да споделят - всеки на своя език, магията на приказната история.

Прочети цялата новина

ИГРА РАЗМЕНЕНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ

Специална покана от  Мая и Моте!

 

Включи се в нашата игра

РАЗМЕНЕНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ

и спечели една от 60-те награди!

Ние, близначките Мая и Моте, те каним да се позабавляваме заедно. Набързичко ще се представим: Аз съм Мая. Всички казват, че пея много хубаво, но аз предпочитам да пиша песни и да ги изпълнявам само пред хамстера ми Гидо Гаус, защото коремът ми се свива, ако трябва да изляза на сцена...

 

Аз пък съм Моте, карам уейвборд, постоянно защитавам Мая и обожавам Мъжки – моето куче, което случайно намерих в парка... Живеем в една къща с маман (тя е оперна певица и французойка – хм, и затова от време на време ни говори на френски), и тате (който има магазин за играчки – яко, нали!).

Прочети цялата новина

Автори на издателство „Фют” са сред номинираните за мемориалната награда „Астрид Линдгрен” 2017

Astrid Lindgren Memorial Award е най-голямото отличие за детско-юношеска литература в света. За престижната награда ще се борят 226 кандидати от 60 страни. Сред тях са и двама автори на издателство „Фют”: добре познатият и обичан Майкъл Морпурго и авторката на поредицата „Наоколо се случват чудеса” - Сали Гарднър. Номиниран е и един от най-любимите илюстратори на част от книгите на Майкъл Морпурго - Майкъл Форман, който стои зад книгите „Каспар”, „Царството на Кенсуке” и други. Тази година се гордеем и с номинациите на двама българи автори: писателката Юлия Спиридонова, която също е работила с издателство „Фют”, и художникът Любен Зидаров.

 

Прочети цялата новина

Докоснете се до магията на игрите и забавлението с APLI Kids!

Докоснете се до магията на игрите и забавлението с APLI Kids! За първи път ще се проведе отворена демонстрация на всички игри и творчески материали Apli Kids за деца и родители - на 20. 10. 2016 от 16:00 ч.  до 17:00 ч. в книжарница "Фют" на ул. "АтанДас Узунов" 38.  Очакваме ви! 

Прочети цялата новина

Новини 11 до 20 от 50 общо

на страница
Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x