За родители и учители

Специалните медали на Феликс

Разгледай файла Запази файла

Приказки за животни ИГРИ

Разгледай файла Запази файла

Приказки за животни ОТГОВОРИ

Разгледай файла Запази файла

Приказки за великани ИГРИ

Разгледай файла Запази файла

Приказки за великани ОТГОВОРИ

Разгледай файла Запази файла

10 съвета как да мотивираме и насърчим децата в първите им стъпки като самостоятелни читатели

Разгледай файла Запази файла

Идеи за учители за занимания с децата от 2 клас

Разгледай файла Запази файла

Идеи за учители за занимания с децата от 3 и 4 клас

Разгледай файла Запази файла

Как да възпитаме у децата любов към спорта?

dete

 Възпитаването на любов към спорта е дълъг и постоянен процес, който трябва да започне от ранна детска възраст, при това с най-простите и любими за малчуганите занимания като игрите в парка, карането на колело, ролери и т.н.

 Спортът има голяма роля в развитието на детето. Той е важен за израстването и  за изграждането на различни качества – физически, емоционални, психологически и социални. Практикуването на спорт от ранна детска възраст несъмнено има положителен ефект върху здравето на децата - подобрява цялостното им функционално състояние, укрепва опорно-двигателния апарат, подобрява гъвкавостта, силата и бързината, координацията и пространствената ориентация. Но освен това допринася и за емоционалното и психологическото развитие. Много често обаче децата нямат желание да спортуват. За това, как да възпитаме у тях любов към спорта, си поговорихме със Снежана Иванова, която е тренирала лека атлетика,  от 20 години работи като спортен журналист и е редактор в детско-юношески спортен сайт.Според мен все повече родители търсят начини децата им да спортуват, но за жалост, това се случва само в по-ранна възраст."

Прочети цялата новина

Как да подготвим децата за училище?

деца

 

„Не е задължително обучението да е досадно - играта също е форма на обучение. Но е необходимо постоянство и затова ролята на родителите е много важна.”

 

Лятото е почти към своя край, отпуските свършват и септември чука на вратата. Наближава времето, когато малките палавници отново ще се запътят към детските градини и училищата. Как да ги подготвим за това и как да сме максимално полезни, разказва Емилия Найденова – възпитател, педагог и родител. С нея разговаряхме за това, как да разпределим времето на децата между играта и ученето и как да превърнем обучението в приятно занимание.

Прочети цялата новина

Новини 31 до 32 от 32 общо

на страница
Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x