Започва играта „Спечелете семейно пътуване до Лондон с книгите на Майкъл Морпурго“

В месеца на Майкъл Морпурго – един от най-известните и награждавани съвременни британски писатели, 6 негови книги ще изпратят 2 семейства на четиридневно пътуване до Лондон през месец юни. Участието в играта е обвързано с покупка. В периода от 7 март 2016 до 15 април 2016 г. всеки участник трябва да закупи 6 книги по избор и да събере 6 печата в специален талон. Покупките трябва да са само от една книжарница, избрана от клиента измежду посочените в талона. Книгите може да се закупуват в пакет или поотделно. Печатът се поставя на определеното място в талона на касата на книжарницата. Талонът със събраните печати или негово фотокопие с мокри печати се изпраща по пощата на адреса на издателство „Фют“: София 1528, бул. „Искърско шосе“ №7, к-с Европа, сграда №6  до 15 април 2016 г. Участие в играта се допуска и при еднократна покупка на комплект от 6 книги по избор през сайта на издателство „Фют“. В този случай желаещите да участват заявавят това с имейл на адрес: knigi@fiut.bg, включващ следната информация: № на поръчката, с която са закупени книгите, фамилия на семейството, адрес, имейл, телефон за контакт, имена и възраст на децата в семейството.

 

Прочети цялата новина

Книжарници, които подкрепят играта „Спечелете семейно пътуване до Лондон с книгите на Майкъл Морпурго“

Тук ще намерите списък на всички книжарници от страната, които подкрепят играта  „Спечелете семейно пътуване до Лондон с книгите на Майкъл Морпурго“

Прочети цялата новина

Започва гласуването за „Бисерче вълшебно“ 2016

Повече от 120 заглавия ще провокират българските деца да изберат своята любима детско-юношеска книга в четвъртото издание на националната награда “Бисерче вълшебно”.  Гласуването на сайта www.biserche.com стартира във вторник, 9-и февруари, и ще продължи до 17-и април 2016 г.  Възможност да бъде част от журито на наградата „Бисерче вълшебно“ има всяко дете на възраст от 6 до 15 години включително.  Може да подкрепите любимите си книги на издателство „Фют“, номинирани в съответните категории: „Откриватели“ 6-8 години: „Клубът на мъфините: Момичетата се развихрят“; „Зимното вълче“; „Писма от Феликс за децата по света“. „Мечтатели“ 9-11 години: „Пуканките: Не забравяй, че съм до теб!“; „Агата и Лари: Разследване в Гранада“; „Мистерия във Венеция“; „Сали Гарднър: Момчето с крака като светкавица“. „Майстори“ 12-15 години: „Под дъгата: Боровинкови желания“; „Царството на Кенсуке“; „НДПЗ: Непознатата сестра“.

 

Прочети цялата новина

Виж дали си сред късметлиите, спечелили билети за филма "Петсън и Финдъс"!

филм - Петсън и ФиндъсНа 25 декември започват прожекциите на филма за любимите ни герои - Петсън и Финдъс! Време е да обявим списъка с  късметлиите, спечелили двойни билети от томболата на издателство "Фют" и "Профилмс".

Прочети цялата новина

Избраха „Любимата книжарница на България“ за 2015 г.!

На 15 декември в литературен клуб „Перото“ се състоя официална церемония по случай националния конкурс „Моята любима книжарница“.  Тази година в надпреварата се включиха 180 книжарници, които се съревноваваха за любовта на читателите от цялата страна. От 9 ноември до 11 декември 2015 г. повече от 9000 гласували определиха любимата книжарница на българите. За втора поредна година Книжен център „Гринуич“ от гр. София спечели големият приз „Любима книжарница на България“.

Прочети цялата новина

Ела в отбора на Активните #бисерчета2016! Спечели награди!

Активните #бисерчета2016

 

Фондация „Детски книги“ кани всички млади хора на възраст от 6 до 18 г. да станат част от конкурса „Активните #бисерчета2016“. Той е съпътстваща инициатива към четвъртото издание на наградата „Бисерче вълшебно“ и ще се проведе в периода 10.12.2015 – 17.04.2016 г. Какви са целите на конкурса „Активните #бисерчета2016“? Чрез него организаторите искат да поканят младите хора да се превърнат в активни посланици и да разпространят чрез свои собствени идеи и инициативи информацията за награда „Бисерче вълшебно“ 2016 сред приятелите и съучениците си.

Прочети цялата новина

Днес официално започва Софийският международен панаир на книгата!

Oчакваме всички приятели на издателство „Фют“ на нашия щанд! Приготвили сме ви много, много изненади! Една от тях е специално за почитателите на поредицата „Петсън и Финдъс“.  На 25 декември 2015 г. започват прожекциите на филма „Петсън и Финдъс: Малки бели, голямо приятелство“. Филмът е шведско-немска продукция и е базиран върху поредицата книжки за котарачето Финдъс и неговият приятел Петсън. По време на Софийския международен панаир на книгата, всеки, закупил книжка за Финдъс и Петсън от нашия щанд, има възможност да участва в томбола за 50 двойни билета за филма. Томболата се организира от издателство “Фют“ и от „ПроФилмс“.

Прочети цялата новина

Софийски международен панаир на книгата

Очакваме ви на 43-тото издание на Софийския международен панаир на книгата! Тази година ще се проведе от 8 до 13 декември 2015 г. в Национален дворец на културата. Ще бъдем на етаж 3, щанд 331. Приготвили сме много изненади и специални предложения! 

 

Прочети цялата новина

Стартира Втори национален конкурс за любима книжарница

Второто издание на национален конкурс „Моята любима книжарница“ стартира  на 09.11.2015 г. и гласуването продължава до 11.12.2015 г. Това е единственият конкурс в България, посветен на книжарниците, в който победителят се определя от читателите чрез пряко гласуване. В продължение на един месец всички хора, които обичат да четат, ще имат възможността да дадат своя глас за книжарницата, спечелила тяхната лоялност.

Прочети цялата новина

Спечели книги с игри - подарък за 1 юни!


Теди в градаВ новата съвместна игра на издателство "Фют" и сайта bg.mama от 22 май до 1 юни 2015 г. можете да спечелите книги, като отговорите на въпроса: Колко на брой са книгите от типа "Забавни пътечки" на издателство "Фют"?, и като споделите опита си от използването на книги за игри и активни занимания.

На 1 юни 2015 година жребият ще определи четирима от участниците в играта, които ще получат една от следните награди: "Теди в града", "Малките животни", „Динопарк", "Голяма забавна книга със страшни игри".

 

Прочети цялата новина

Новини 41 до 50 от 50 общо

на страница
Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x