Искаме да научим децата си да обичат хората и света

Представяме ви в кратичко блиц интервю семейство Радуловивторото семейство, което ще пътува до Лондон, благодарение на книгите на Майкъл Морпурго.

 

 

Представете кратичко семейството си? Какво обичате за правите заедно?

 

 

Семейство Радулови сме мама Мариета, татко Александър, батко Георги и Петър. Георги е на 10 години и е ученик в 4-ти клас, а Петър е на 4 години. Обичаме заедно да гледаме филми, да си говорим на различни теми, а най-любимо ни е, когато стане време за почивка и пътуваме семейно на море или планина.

 

Кои са най-важните неща, на които искате да научите децата си?

 

Да са свободни по дух – да вярват, че могат да постигнат мечтите си и да се борят упорито за тях! Да ценят знанието и да изпитват любопитство към новото и към другите култури. Изобщо – да са космополитни личности и да обичат хората и света.

 

Кои от книгите на Майкъл Морпурго ви впечатлиха най-много? А някоя стана ли ви любима?

 

Първата книга, която прочетохме и то отдавна, бе  за кучето Сянка - много ни хареса и особено ни впечатли фактът, че е по истинска история. На достъпен и емоционален език предава на децата неволите на бежанците и дава решение за силата на гражданското общество. След това прочетохме за котарака Каспар и „Пеперуденият лъв“ - и двете ни харесаха страшно много, но историята на белия лъв ни стана любима. Наскоро гледахме екранизацията по романа „Боен кон“ - много разтърсваща история. Определено ще прочетем книгата.

 

Като родител мисля, че би било много интересно и полезно за децата да изучават книгите на Морпурго в часовете по история в училище – вместо сухата фактология за войните и датите, ще се потопят в свят на достъпно поднесени и най-вече в човешки образ разкази за важни исторически събития. През книгите децата ще съпреживеят емоциите на героите и ще разберат за силата на духа, вярата и другарството – ценности, които са важни в съвременното образование и възпитание.

 

Какво беше първото нещо, което си помислихте, като разбрахте, че печелите? Как реагираха децата?

 

В началото ни беше трудно да повярваме – гледахме си фамилията и си викахме „Не може да бъде!“ После ни заля еуфорията :) Георги веднага започна да си практикува английския език, разровихме интернет за забележителностите в Лондон и вече нямаме търпение да дойде юни...

 

Какво искате непременно да видите в Лондон?

 

В списъка с най-желаните места са Британският музей, Музеят на естествената история, Тауър бридж, Националната галерия, Лондонското око, Аквариумът.

 

Аз (мама) и Георги сме фенове на магическата поредица за Хари Потър и искаме да посетим студиото на Уорнър Брос и да се потопим в света на филмите за магьосника, да усетим поне малко магията на снимачната площадка :)

 

 

 

Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x