Започва гласуването за „Бисерче вълшебно“ 2016

Повече от 120 заглавия ще провокират българските деца да изберат своята любима детско-юношеска книга в четвъртото издание на националната награда “Бисерче вълшебно”. рганизатор на наградата е фондация “Детски книги” и се провежда с подкрепата на Министерство на образованието и науката и сайта за книги и четене “Аз чета”. Проектът е подкрепен и от Столична програма “Култура” на Столична община за 2016 г.

 

Гласуването на сайта www.biserche.com стартира във вторник, 9-и февруари, и ще продължи до 17-и април 2016 г. Тази година вотът ще бъде официално открит в Попово, един от най-активните градове от предходните издания на наградата. Възможност да бъде част от журито на наградата „Бисерче вълшебно“ има всяко дете на възраст от 6 до 15 години включително, което гласува онлайн за своята любима книга на сайта на инициативата – www.biserche.com. Вотът за любима книга може да донесе на децата книжни комплекти, осигурени от партньорите. По традиция организаторите раздават и специални награди, които обявяват към края на гласуването. За втора година ще бъде възможно и колективно гласуване в помощ на учителите и библиотекарите, които също могат да съдействат на своите ученици да гласуват за любимата си книга.

 

 

Може да подкрепите любимите си книги на издателство „Фют“, номинирани в съответните категории:

 

„Откриватели“ 6-8 години: „Клубът на мъфините: Момичетата се развихрят“; „Зимното вълче“; „Писма от Феликс за децата по света“.

 

„Мечтатели“ 9-11 години: „Пуканките: Не забравяй, че съм до теб!“; „Агата и Лари: Разследване в Гранада“; „Мистерия във Венеция“; „Сали Гарднър: Момчето с крака като светкавица“.

 

„Майстори“ 12-15 години: „Под дъгата: Боровинкови желания“; „Царството на Кенсуке“; „НДПЗ: Непознатата сестра“.

 

 

 

 

По условие книгите са издадени през предходната календарна година и не присъстват в задължителните списъци по литература в училище.

 

В активния период на гласуването като съпътстващи събития ще бъдат организирани срещи с читатели в училища, библиотеки и читалища в София и в страната за разясняване целите на наградата, механизмите за гласуване и запознаване с номинираните заглавия. Много допълнителни помощни материали за учители и библиотекари вече могат да бъдат открити на www.biserche.com. На сайта може да откриете още подробности за наградата „Бисерче вълшебно“ 2016 и правилата за участие.

 

 

 

Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x