Екатерина Митренцева споделя: „Морпурго ми стана особено близък заради способността да покаже чистата, предана обич между децата и животните.”

 

Месецът на известния автор Майкъл Морпурго е в разгара си и ние продължаваме да разговаряме с някои от хората, които познават текстовете му най-добре! Екатерина Митренцева също има важната задача да превежда Морпурговия език на български. Ето какво споделя тя за своя опит с книгите на Майкъл Морпурго.

 

Прочети цялата новина

Мария Пипева споделя: „Морпурго е писател с мисия!”

В рамките на Месеца на Майкъл Морпурго, разговаряхме с някои от хората, които познават книгите му най-добре и имаха отговорната задача да преведат Морпурговския език на български.

Ето какво споделя Мария Пипева за опита си с книгите на Майкъл Морпурго. 

Прочети цялата новина

Игрите в месеца на Майкъл Морпурго вече започнаха!

Включете се в игрите по случай месеца на обичания писател Майкъл Морпурго! Всяка седмица ще имате възможност да участвате в различни инициативи и да печелите награди! Следете всички актуални събития на страницата на Майкъл Морпурго във фейсбук. Време е забавлението да започне и тъй като сме любители на изкуството, стартираме с конкурс за рисунки.

Прочети цялата новина

Виж при кого отиват енциклопедиите от играта "Оцени любимата си книга в Читателски клуб Фют"

Дойде време да обявим късметлиите, изтеглени в жребия на играта "Оцени любимата си книга в Читателски клуб Фют!" Много благодарим на всички, които изказха своето мнение за нашите книги. Надяваме се, че ще продължите да го правите, защото - както казахме, вашето мнение е много важно за нас!

Прочети цялата новина

ПЪЛНИ УСЛОВИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ И УЧАСТИЕ В ИГРАТА „Спечелете семейно пътуване до Лондон с книгите на Майкъл Морпурго“

Тук ще откриете пълните условия за провеждане и участие в играта „Спечелете семейно пътуване до Лондон с книгите на Майкъл Морпурго“.

Прочети цялата новина

Започва играта „Спечелете семейно пътуване до Лондон с книгите на Майкъл Морпурго“

В месеца на Майкъл Морпурго – един от най-известните и награждавани съвременни британски писатели, 6 негови книги ще изпратят 2 семейства на четиридневно пътуване до Лондон през месец юни. Участието в играта е обвързано с покупка. В периода от 7 март 2016 до 15 април 2016 г. всеки участник трябва да закупи 6 книги по избор и да събере 6 печата в специален талон. Покупките трябва да са само от една книжарница, избрана от клиента измежду посочените в талона. Книгите може да се закупуват в пакет или поотделно. Печатът се поставя на определеното място в талона на касата на книжарницата. Талонът със събраните печати или негово фотокопие с мокри печати се изпраща по пощата на адреса на издателство „Фют“: София 1528, бул. „Искърско шосе“ №7, к-с Европа, сграда №6  до 15 април 2016 г. Участие в играта се допуска и при еднократна покупка на комплект от 6 книги по избор през сайта на издателство „Фют“. В този случай желаещите да участват заявавят това с имейл на адрес: knigi@fiut.bg, включващ следната информация: № на поръчката, с която са закупени книгите, фамилия на семейството, адрес, имейл, телефон за контакт, имена и възраст на децата в семейството.

 

Прочети цялата новина

Книжарници, които подкрепят играта „Спечелете семейно пътуване до Лондон с книгите на Майкъл Морпурго“

Тук ще намерите списък на всички книжарници от страната, които подкрепят играта  „Спечелете семейно пътуване до Лондон с книгите на Майкъл Морпурго“

Прочети цялата новина

Започва гласуването за „Бисерче вълшебно“ 2016

Повече от 120 заглавия ще провокират българските деца да изберат своята любима детско-юношеска книга в четвъртото издание на националната награда “Бисерче вълшебно”.  Гласуването на сайта www.biserche.com стартира във вторник, 9-и февруари, и ще продължи до 17-и април 2016 г.  Възможност да бъде част от журито на наградата „Бисерче вълшебно“ има всяко дете на възраст от 6 до 15 години включително.  Може да подкрепите любимите си книги на издателство „Фют“, номинирани в съответните категории: „Откриватели“ 6-8 години: „Клубът на мъфините: Момичетата се развихрят“; „Зимното вълче“; „Писма от Феликс за децата по света“. „Мечтатели“ 9-11 години: „Пуканките: Не забравяй, че съм до теб!“; „Агата и Лари: Разследване в Гранада“; „Мистерия във Венеция“; „Сали Гарднър: Момчето с крака като светкавица“. „Майстори“ 12-15 години: „Под дъгата: Боровинкови желания“; „Царството на Кенсуке“; „НДПЗ: Непознатата сестра“.

 

Прочети цялата новина

Виж дали си сред късметлиите, спечелили билети за филма "Петсън и Финдъс"!

филм - Петсън и ФиндъсНа 25 декември започват прожекциите на филма за любимите ни герои - Петсън и Финдъс! Време е да обявим списъка с  късметлиите, спечелили двойни билети от томболата на издателство "Фют" и "Профилмс".

Прочети цялата новина

Избраха „Любимата книжарница на България“ за 2015 г.!

На 15 декември в литературен клуб „Перото“ се състоя официална церемония по случай националния конкурс „Моята любима книжарница“.  Тази година в надпреварата се включиха 180 книжарници, които се съревноваваха за любовта на читателите от цялата страна. От 9 ноември до 11 декември 2015 г. повече от 9000 гласували определиха любимата книжарница на българите. За втора поредна година Книжен център „Гринуич“ от гр. София спечели големият приз „Любима книжарница на България“.

Прочети цялата новина

Новини 31 до 40 от 45 общо

на страница
Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x