На 25 април 2016 г. в 13 ч. в Книжен център Гринуич ще бъдат изтеглени наградите от играта „Месец на Майкъл Морпурго“

От 15 март до 15 април 2016 г.  издателство „Фют“ и 60 книжарници от цялата страна проведоха кампания „Спечелете семейно пътуване до Лондон с книгите  на Майкъл Морпурго“. Целта на кампанията беше да се стимулира пълноценното общуване  в семейството, да се поощрят децата да четат и ценят хубавите книги. В играта „Месец на Майкъл Морпурго“ се включиха семейства от цялата страна. Използваме възможността да благодарим на всички включили се в играта и да ги поканим на тегленето на наградите – 25 април 2016 г., 13 ч., Книжен център Гринуич. В присъствието на нотариус

Прочети цялата новина

5 дни остават до края на гласуването за любимата книга на децата

Пет дни остават до края на гласуването за най-добра детска книга, избрана от самите деца, за наградата “Бисерче вълшебно” 2016. Линиите за гласуване на сайта: www.biserche.com ще бъдат затворени в 23:59 ч в неделя, 17 април 2016 г., а книгите-победители ще станат известни на тържествената церемония на 22 април.

 

Прочети цялата новина

Екатерина Митренцева споделя: „Морпурго ми стана особено близък заради способността да покаже чистата, предана обич между децата и животните.”

 

Месецът на известния автор Майкъл Морпурго е в разгара си и ние продължаваме да разговаряме с някои от хората, които познават текстовете му най-добре! Екатерина Митренцева също има важната задача да превежда Морпурговия език на български. Ето какво споделя тя за своя опит с книгите на Майкъл Морпурго.

 

Прочети цялата новина

Мария Пипева споделя: „Морпурго е писател с мисия!”

В рамките на Месеца на Майкъл Морпурго, разговаряхме с някои от хората, които познават книгите му най-добре и имаха отговорната задача да преведат Морпурговския език на български.

Ето какво споделя Мария Пипева за опита си с книгите на Майкъл Морпурго. 

Прочети цялата новина

Игрите в месеца на Майкъл Морпурго вече започнаха!

Включете се в игрите по случай месеца на обичания писател Майкъл Морпурго! Всяка седмица ще имате възможност да участвате в различни инициативи и да печелите награди! Следете всички актуални събития на страницата на Майкъл Морпурго във фейсбук. Време е забавлението да започне и тъй като сме любители на изкуството, стартираме с конкурс за рисунки.

Прочети цялата новина

Виж при кого отиват енциклопедиите от играта "Оцени любимата си книга в Читателски клуб Фют"

Дойде време да обявим късметлиите, изтеглени в жребия на играта "Оцени любимата си книга в Читателски клуб Фют!" Много благодарим на всички, които изказха своето мнение за нашите книги. Надяваме се, че ще продължите да го правите, защото - както казахме, вашето мнение е много важно за нас!

Прочети цялата новина

Започва играта „Спечелете семейно пътуване до Лондон с книгите на Майкъл Морпурго“

В месеца на Майкъл Морпурго – един от най-известните и награждавани съвременни британски писатели, 6 негови книги ще изпратят 2 семейства на четиридневно пътуване до Лондон през месец юни. Участието в играта е обвързано с покупка. В периода от 7 март 2016 до 15 април 2016 г. всеки участник трябва да закупи 6 книги по избор и да събере 6 печата в специален талон. Покупките трябва да са само от една книжарница, избрана от клиента измежду посочените в талона. Книгите може да се закупуват в пакет или поотделно. Печатът се поставя на определеното място в талона на касата на книжарницата. Талонът със събраните печати или негово фотокопие с мокри печати се изпраща по пощата на адреса на издателство „Фют“: София 1528, бул. „Искърско шосе“ №7, к-с Европа, сграда №6  до 15 април 2016 г. Участие в играта се допуска и при еднократна покупка на комплект от 6 книги по избор през сайта на издателство „Фют“. В този случай желаещите да участват заявавят това с имейл на адрес: knigi@fiut.bg, включващ следната информация: № на поръчката, с която са закупени книгите, фамилия на семейството, адрес, имейл, телефон за контакт, имена и възраст на децата в семейството.

 

Прочети цялата новина

Книжарници, които подкрепят играта „Спечелете семейно пътуване до Лондон с книгите на Майкъл Морпурго“

Тук ще намерите списък на всички книжарници от страната, които подкрепят играта  „Спечелете семейно пътуване до Лондон с книгите на Майкъл Морпурго“

Прочети цялата новина

Започва гласуването за „Бисерче вълшебно“ 2016

Повече от 120 заглавия ще провокират българските деца да изберат своята любима детско-юношеска книга в четвъртото издание на националната награда “Бисерче вълшебно”.  Гласуването на сайта www.biserche.com стартира във вторник, 9-и февруари, и ще продължи до 17-и април 2016 г.  Възможност да бъде част от журито на наградата „Бисерче вълшебно“ има всяко дете на възраст от 6 до 15 години включително.  Може да подкрепите любимите си книги на издателство „Фют“, номинирани в съответните категории: „Откриватели“ 6-8 години: „Клубът на мъфините: Момичетата се развихрят“; „Зимното вълче“; „Писма от Феликс за децата по света“. „Мечтатели“ 9-11 години: „Пуканките: Не забравяй, че съм до теб!“; „Агата и Лари: Разследване в Гранада“; „Мистерия във Венеция“; „Сали Гарднър: Момчето с крака като светкавица“. „Майстори“ 12-15 години: „Под дъгата: Боровинкови желания“; „Царството на Кенсуке“; „НДПЗ: Непознатата сестра“.

 

Прочети цялата новина

Виж дали си сред късметлиите, спечелили билети за филма "Петсън и Финдъс"!

филм - Петсън и ФиндъсНа 25 декември започват прожекциите на филма за любимите ни герои - Петсън и Финдъс! Време е да обявим списъка с  късметлиите, спечелили двойни билети от томболата на издателство "Фют" и "Профилмс".

Прочети цялата новина

Новини 21 до 30 от 35 общо

на страница
Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x