ЗНАЕТЕ ЛИ КАК СЕ ПРАВИ ТОВА?

Възраст: 6-12
Страници: 42
Формат: 240х268
Техническа характеристика: цветна, твърди корици, разгъващи се страници с вградени в тях миникнижки

Баркод 3800083823971

Описание:

Книгата описва производството на най-обикновени предмети, които използваме ежедневно, като същевременно увлекателно запознава с базови технологични процеси, с основни суровини и материали, с труда на хората от различни професии.


Описание

Детайли

Знаете ли как се прави лъжица? Първо трябва да се изкопае желязна руда, от която да се извлече желязо. За да стане това обаче, трябва да се добият въглища и варовик и добитите въглища да се преобразуват в кокс. От полученото желязо трябва да се произведе стомана. Стоманата вече може да се обработва и пресова във формата на лъжица. Ето, че в един привидно простичък предмет като лъжицата е вложен трудът на много хора от различни професии, както и опит и знания, които човечеството е натрупвало с векове. Същото е и при производството на хляба, фланелката, стъклената чаша.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Възраст 10, 12, 6
Страници 42
Формат 240х268
Техническа характеристика цветна, твърди корици, разгъващи се страници с вградени в тях миникнижки

Баркод 3800083823971
Мнения

Само потребители, които са чели книгата, могат да дават мнения. Ако сте прочели книгата, можете да я маркирате като прочетена.

Mediathek
  • Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
    x