Скандинавско, много скандинавско приключение

Изключение не прави и норвежкият автор Бьорн Суртлан, който за пръв път се превежда на български език, след като книгите му са достигнали до децата в повече от 15 страни по света – включително Южна Корея и Тайван.

Поредицата на издателство „Фют” „Детективи по неволя” типично по скандинавски ще извика усмивка по лицето на читателите си, а по гърба им ще полазят тръпки от напрежение и със сигурност няма да им се иска да затворят книгата преди да стигнат до последната страница.

Главните герои в поредицата са семейство Бергвик – майка изкуствоведка, баща писател и трите им деца: 12-годишната Сисел, 10-годишният Давид (кръстен на Давид от Библията) и 5-годишният Тур (кръстен на Тур Хейердал). И когато господин Бергвик решава да напише поредица пътеводители „Семейни ваканции”, цялото семейство тръгва да пътува по света, за да събират материал за книгите. Никой обаче не предполага, че тези пътувания ще се превърнат в опасни приключения. Давид и Сисел ще трябва да впрегнат всичките си детективски умения, за да помогнат за разкриването на банда безскрупулни крадци на произведения на изкуството и да спасят семейството си. Защото кой може да разчита на възрастните, когато става дума за наистина сериозни проблеми?

Деветте книги от поредицата ще отведат децата във Венеция, Луксор, Ангкор, Ню Йорк… и къде ли още не. И за да могат малките читатели да научат нови неща от пътуванията, в края на всяка от книгите има информация и карта на посетеното място.

Господин Бергвик може все да удря на камък с написването на поредицата си от пътеводители, но със сигурност книгите на Бьорн Суртлан са чудесен пътеводител по едни от най-интересните места на света.

 

 Разгледайте книгите от поредицата "Детективи по неволя" тук:

 https://www.fiut.bg/katalog/poredica-detektivi-po-nevolja.html

 

Бьорн Суртлан е роден в Берген, Норвегия. Кариерата му минава през журналистиката, но от 1998 г. се посвещава изцяло върху писането за деца и тийнейджъри. Учил е в художествената академия в родния си град, но силата му се оказва в думите, а не в картинките.

Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x