Забавно лято с „Фют” (10 предложения за книги за най-малките)

Четенето може да бъде също толкова забавно, както и останалите летни занимания! Опитването на нови неща е от най-голяма полза за развитието на децата в ранна възраст. Всичко зависи от правилния подбор на книги, а ние ще ви помогнем с тази задача. Ученето може да бъде забавно като детска игра! Ето ги и нашите предложния за малчуганите, които все още не могат да четат сами:

 

 

 

1. „Моята кула от кубчета”  и „Моята кула: Морски фар” - комплект от картонена книга и кубчета за игра и учене”

 

Комплектът помага на детето да се научи да брои до десет и го запознава с цифрите и основните форми, с цветовете и с различни животни. Десетте красиво илюстрирани кубчета-кутийки са с различна големина и дават възможност за разнообразни занимания и игри, като например сортиране на животните по различни признаци. Това превръща ученето в забавна игра, развива двигателната активност и различни умения.

 

2. Приказки с игри: „Червената шапчица”; „Трите прасенца”

 

Книгите съдържат Приказка, разделена на сцени, за по-леснo проследяване на сюжета; 5 пъзела с по 9 елемента; 2 настолни игри с разгъващо се игрално поле; Сглобяеми пионки и зарчета. Видео описание на книгата може да видите ТУК.

 

3. Кой ще стигне пръв? „Надпревара между животните”; „Надпревара между животните във фермата”

 

Сглобете моделите на животните и прочетете как всяко от тях ще стигне до малкия червен хамбар или до мястото за водопой. Може да използвате моделите като пионки и да поиграете на забавната настолна игра в книгата. Книгата съдържа: кутии с елементи за сглобяване на 4 животни и настолна игра.

 

4. Говорещи карти: „Кой мяуика и кой лае?” ; „Кой живее в гората”

 

Кратки разказчета и озвучени картини запознават децата с животните от фермата и с горските животни. Сглобете пъзелите и натиснете цветните бутони. Ако сте сглобили правилно, ще чуете как мяука котката, как лае кучето, как крякат патиците...

 

5.  Принцеса Лилифее

 

Добре дошли в приказния свят на принцеса Лилифее - ­ феичката с добро сърце и големи мечти! Всяка от книгите за Лилифее е като бижу ­ с бляскави елементи по корицата и всички страници и с подарък изненада. Тези книги са преведени на 25 езика, продадени са над 1.8 милиона копия. За Лилифее е създаден анимационен филм, а през 2011 г. е записана и аудио книга, озвучена от световно известната поп-певица Ким Уайлд. С красивите илюстрации и интересни истории, принцеса Лилифее грабва малките принцеси по целия свят! Видео описание на книгата може да видите ТУК. 

 

6. Голяма книга за пирати

 

Прочетете приказките за приключенията на пирати, кръстосвали моретата по целия свят. А сега поемете дъх и разгънете огромния плакат. Запознайте се с пирата, който иска да ви стане приятел. Не се страхувайте от него ­ той е мил и внимателен и ще пази вас и стаята ви. Закачете плаката на стената и надникнете под капачетата, за да видите какви съкровища се крият там! Видео описание на книгата може да видите ТУК.

 

 7. Панорамни прозрчета: Принцесата и дракончето; Вълшебното желание на дракончето

 

Вълшебните герои оживяват във великолепните  панорамни илюстрации и четенето на приказката се превръща в незабравимо преживяване.

 

Преди първия бал на принцеса Арабела неизвестен крадец отмъква от двореца всички царски накити. Бал без накити не може да има и царят и царицата го отменят. Смелата принцеса тръгва да търси злосторника, за да върне съкровищата и да спаси бала. Последвайте я в нейните удивителни приключения с невероятен край!

 

Дракончето Дъглас не може да прави най-важното нещо за един дракон ­ не може да бълва огън! Принц Том се заема да му помогне и след шеметен полет до най-известния огнедишащ дракон в царството двамата приятели се сдобиват с карта, която трябва да ги отведе до вълшебния Златен бокал. Легендата гласи, че който намери бокала, има право на едно желание. Сещате ли се какво е желанието на дракончето Дъглас? А дали ще се сбъдне? Видео описание на книгата може да видите ТУК.

 

8Домашна работилница: 23 неща, които да направиш, преди да станеш на 12 години

 

В тази книга стъпка по стъпка са показани интересни проекти, които децата да направят заедно със своите родители или с дядо и баба. Книгата запознава с различни инструменти, тяхното предназначение и начини на използване и насърчава децата да развият умения, важни в бита и ежедневието на всеки човек.

 

9. Да порисуваме!

 

Как да рисуваме - Животни

 

Да се разходим от фермата до джунглата. Може да оцветяваме и рисуваме по красивите страници с ярки илюстрации, а след това да изтрием нарисуваното и да започнем отначало! Децата лесно ще се научат да рисуват различни животни. Ще се забавляват със задачите и игрите на въпроси и отговори. Включените задачи подпомагат усвояването на броенето и цветовете, развиват наблюдателност, концентрация, мисловни, речеви и други умения, важни за предучилищната подготовка. Видео описание на книгата може да видите ТУК.

 

 

Магически кръгчета за приказни украси: Пони; Принцеса

 

Дорисувайте красивите илюстрации, украсете с помощта на въртящите се дискове и оцветете! А след това се отдайте на въображението си и създайте свои собствени картини! Дисковете могат да се използват и като шаблони.

 

10. За лека нощ: Приказка за лека нощ; Голяма книга с приказки

 

Със своите весели и симпатични герои и със забавните си илюстрации тези книга със сигурност ще се превърнат в семеен любимец. Приказките в тях са предназначени както за самостоятелно четене, така и за съвместни занимания с децата, които още не могат да четат.

 

Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x