Избраха „Любимата книжарница на България“ за 2015 г.!

За втора поредна година Книжен център „Гринуич“ от гр. София спечели големият приз „Любима книжарница на България“.

 

 

На 15 декември в литературен клуб „Перото“ се състоя официална церемония по случай националния конкурс „Моята любима книжарница“. Той дава възможност на читателите да гласуват за своя фаворит. Тази година в надпреварата се включиха 180 книжарници, които се съревноваваха за любовта на читателите от цялата страна. От 9 ноември до 11 декември 2015 г. повече от 9000 гласували определиха любимата книжарница на българите.

 

 

За втора поредна година Книжен център „Гринуч“ събра най-много гласове. Водещ на церемонията по награждаването беше Даниел Михайлов, а победителят бе обявен Мирослав Боршош, изпълнителен директор на Национален дворец на културата, който връчи почетната грамота на Виктория Бисерова, собственик на „Гринуич“. Книжарница „Вияна” - гр. Ловеч, зае почетното второ място, а книжарница „Приятели” в гр. Враца - се класира трета. Грамотите на подгласниците бяха връчени от учредителите на „Всичко за книгите” – Цветелина Дечева и Анжела Кьосева.

 

 

Останалите книжарници, наредили се в топ 10, са:
На четвърто място – „Елефант букстор”, гр. София;
На пето – „Нисим”, гр. София;
На шесто – „Книжен ъгъл”, гр. София;
На седмо – „Сиела букс & мюзик” (подлез на Ректората), гр. София
На осмо – „Хермес” (пл. „Васил Левски“ № 2), гр. Пазарджик
На девето – „Буктрейдинг” (ул. „Хан Аспарух“ № 49), гр. София
На десето – „Приятели” (пл. „Атлантически“) , гр. Хасково.

 

Пожелаваме много успехи на победителите и очакваме да видим кои ще са любимите книжарници на българските читатели и догодина!   

 

Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x