Трета книга за Мечока и пианото

Когато през 2016 г. излиза първата му картинна книга „Мечокът и пианото”, едва ли някой си е представял успеха, който ще последва. Само за няколко месеца тя се превръща в безспорен хит. Още същата година получава престижната британска награда „Уотърстоунс” в категорията за картинна книга, а в началото на следващата мечокът е абсолютната сензация на най-авторитетния панаир за детска литература, този в Болоня. Бързо-бързо мечокът проговаря на различни езици и се озовава в различни краища на света. Включително и в България. В края на 2017 г. книгата е по рафтовете и на българските книжарници. А само една година по-късно българските деца й присъждат наградата „Бисерче вълшебно” в националния конкурс за най-добра детска книга, избирана от самите деца.

И този бърз успех е напълно разбираем за всеки, който е разгърнал изящните и красиви книги на Дейвид Личфийлд. Но тук ли свършва историята? Не! След „Мечокът и пианото” се появява продължението „Кученцето, цигулката и приятелството”, а сега идва и „Мечокът, пианото, мечето и горският концерт“ - една трогателна история, която ни кара да се замислим за известността и славата. Уви, те са временни, но хубавата музика и приятелството остават завинаги в сърцата ни. Както и хубавите книги!

 

Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x