Откривател: Рицари и замъци

Възраст: 8-14
Страници: 64
Формат: 242х265
ISBN: 978-954-625-545-7
Поредица: Откривател
Описание: Детска енциклопедия за рицарите и замъците.
Описание

Детайли

Тази великолепна книга ще ви поведе на вълнуващо пътешествие назад във времето, когато рицари в железни доспехи воювали, яздейки коне. Ще се озовете сред екзалтираната публика на рицарски турнир и гълчавата на пищно пиршество, сред защитниците на обсадена крепост, сред кръстоносци на поход към Светите земи, в двореца на Дракула. Ще научите повече за живота на хората в средновековния свят.

Автор на книгата е Филип Диксън, археолог и специалист по средновековни замъци. Той е президент на Британския съвет по археология и е преподавател в няколко европейски университета.

За поредицата:
Книгите от поредицата "Откривател" са огромна стъпка напред в издаването на информационни книги за младите читатели. Техни автори са водещи в своята област изследователи. При представянето на информацията се акцентира върху визуалното й възприемане - чрез динамично оформление на страниците, кратки текстове, онагледени с впечатляващи картинни схеми на процесите и явленията и снимки на тримерни модели.
Книгите от поредицата допълват учебния материал и са ценно помагало за ученици и учители, които искат да онагледят учебния материал и да го поднесат по интересен начин.

Други книги за рицари:

100 интересни неща за рицарите и замъците

Как да станеш рицар - интерактивна книга

Рицари - книга със занимателни задачи

Рицари - книга за подготовка за 1 клас

Голяма книга за момчета с пирати, рицари и дракони

Допълнителна информация

Допълнителна информация

ISBN 978-954-625-545-7
Автор Филип Диксън
Възраст 10, 11, 12, 13, 14, 8, 9
Страници 64
Формат 242х265
Поредица Откривател
Мнения

Само потребители, които са чели книгата, могат да дават мнения. Ако сте прочели книгата, можете да я маркирате като прочетена.

Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x