Класически приказки: Приказките на Шехерезада

Възраст: 5-9
Страници: 168
Формат: 220х280
Техническа характеристика: Баркод 3800083804727
Меки корици

ISBN: 954-625-145-3
Поредица: Златни страници
Описание: Класически детски приказки: Приказките на Шехерезада.
Описание

Детайли

„Приказките на Шехерезада”, известни още като приказките от ”Хиляда и една нощ” от много векове носят сладкодумието и мъдростта на народите от Изтока и са любимо четиво на деца и възрастни от всички страни по света.
Според преданието преди много години в едно царство далече на Изток царувал жестокият цар Шахриар. Всяка нощ довеждали в палата му нова жена, а на следната утрин той я убивал. Когато дошъл редът на везирската дъщеря Шехерезада, тя се явила пред цар Шахриар и започнала да му разказва приказка. Щом се зазорило, прекъснала приказката на най-интересното място и за да узнае продължението, царят пощадил живота й. Следващата нощ Шехерезада продължила приказката. Като я свършила, започнала друга, а на разсъмване пак я прекъснала по средата. В продължение на хиляда и една нощ цар Шахриар чул много приказки, обикнал Шехерезада, пощадил живота й и заживял щастливо с нея. Така се появили приказките от ”Хиляда и една нощ”.
Книгата е подходяща както за самостоятелно четене за деца над 7 години, така и за четене като приказки за по-малките деца.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

ISBN 954-625-145-3
Възраст 5, 6, 7, 8, 9
Страници 168
Формат 220х280
Техническа характеристика Баркод 3800083804727
Меки корици
Поредица Златни страници
Мнения

Само потребители, които са чели книгата, могат да дават мнения. Ако сте прочели книгата, можете да я маркирате като прочетена.

Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x