"Бисерче вълшебно" 2018

 

Линиите за гласуванe за любима книга в Националния конкурс "Бисерче вълшебно" се отварят в 14:00 часа на 20 февруари 2018 г. Можете да гласувате за своята любима книга до 15 април 2018 г. на сайт www.biserche.com.

В тазгодишното издание на конкурса могат да гласуват всички деца на възраст от 5 до 16 години. За техния вот се състезават 101 заглавия на автори от 19 държави. Най-голям е броят на българските издания – 32 книги, следвани от книги от британски, американски и немски автори.

В периода на активното гласуване са предвидени разнообразни събития - за най-малките читатели предстоят забавни "Книжни пикници", а за тийнейджърите – впечатляващи книжни сблъсъци. Като част от "Бисерче вълшебно" и тази година продължава кампанията "Активните бисерчета", в която децата сами осъществяват свои идеи за насърчаване на четенето сред връстниците си. Наградите тази година отново ще бъдат пет гостувания на български писатели в населеното място на най-активните.

Церемонията по обявяване на книгите победители ще се проведе на 22 април 2018 г. Повече подробности за награда "Бисерче вълшебно" 2018 и правилата за участие, както и допълнителни материали за учители, билиотекари и родители, ще откриете в сайта www.biserche.com.

 

Ето и списък на книгите, с които издателство "Фют" участва в "Бисерче вълшебно" 2018:

 

КАТЕГОРИЯ "ОТКРИВАТЕЛИ" 5-7 години

 "Островът на барбароните" - http://www.biserche.com/book/ostrovt-na-barbaronite-2/

 "Мечокът и пианото" - http://www.biserche.com/book/mechokt-i-pianoto/

 

 

КАТЕГОРИЯ "ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ" 8-10 години

"Детективите Агата и Лари: Кражба в Транссибирския експрес" - http://www.biserche.com/book/detektivite-agata-i-lari-krazhba-v-transsibirskija-ekspres/

"Кърпена Глава: На лов за чудовища" - http://www.biserche.com/book/krpena-glava-na-lov-za-chudovishha/

 

 

КАТЕГОРИЯ "МЕЧТАТЕЛИ" 11-13 години

"Вслушай се в луната" - http://www.biserche.com/book/vslushaj-se-v-lunata/

 

 

КАТЕГОРИЯ "МАЙСТОРИ" 14-16 години

"Сянката" - http://www.biserche.com/book/sjankata/

 

 

КАТЕГОРИЯ "НЕЩОТЪРСАЧИ" 5-16 години

"Удивителният свят на растенията" - http://www.biserche.com/book/udivitelnijat-svjat-na-rastenijata/

"Вълшебна математика" - http://www.biserche.com/book/vlshebna-matematika/

"Приключения в галерията за Модерно изкуство" - http://www.biserche.com/book/prikljuchenie-v-galerijata-za-moderno-izkustvo/

"Чудният свят на музиката" - http://www.biserche.com/book/chudnijat-svjat-na-muzikata/

 

 

ГЛАСУВАЙТЕ!

Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x