Стартира Втори национален конкурс за любима книжарница

Второто издание на национален конкурс „Моята любима книжарница“ стартира  на 09.11.2015 г. и гласуването продължава до 11.12.2015 г. Това е единственият конкурс в България, посветен на книжарниците, в който победителят се определя от читателите чрез пряко гласуване. В продължение на един месец всички хора, които обичат да четат, ще имат възможността да дадат своя глас за книжарницата, спечелила тяхната лоялност.

 

 

Националните конкурси „Моята любима книжарница“ и „Моята любима книга“ са едни от главните акценти в новосъздадения интернет портал за книги, четене и литературна критика „Всичко за книгите“. В него е публикувана информация за автори, книги, книжарници, конкурси и кампании за насърчаване на четенето. Като хора, чиято професия е свързана с книгите, мисията на създателите е да популяризират значението на книгите и четенето като неотменна част от обществения и културния живот. Целта на портала е да се насърчава потребността от четене и да се подчертае важността на книгите като основен двигател за пълноценно развитие и житейска реализация.

 

В портала за първи път професионалната литературна критика се поставя на едно място заедно с популярния формат на конкурсите. По този начин се достига до максимално много хора, които по-лесно ще се ориентират в литературното многообразие. Оперативната критика помага на читателите да формират своя литературен вкус, а също така създава среда за развитие на български автори. Ще се следят не само нови и нашумели книги, но и тенденциите на литературния процес в България и по света. Освен това, „Всичко за книгите” ще дава трибуна не само на познати и изявени критици, но и на литератори от по-младото поколение.

 

Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x