Откривател: Неспокойната Земя

Възраст: 8-14
Страници: 64
Формат: 242х265
ISBN: 978-954-625-636-2
Поредица: Откривател
Описание: Детска енциклопедия за Неспокойната Земя.
Описание

Детайли

Защо има земетресения? Какво е цунами? Защо изригват вулканите? Как се образуват гейзерите?

Тази великолепно илюстрирана книга ще ви поведе на невероятно пътешествие в дълбините на нашата планета. Ще проникнете в пламтящото земно ядро, ще наблюдавате потоците огнена магма в земната мантия, изригващ вулкан, връхлитащо цунами. Заедно със сеизмолозите ще изследвате земетръсен разлом. Ще разберете, че нашата Земя е неспокойна, жива планета, ще осъзнаете колко удивителен е нашият свят!

Автор на книгата е д-р Кен Рубин, вулканолог и геохимик в центъра по вулканология в Хавайския университет. Автор е на 70 труда за вулканите и за други природни феномени и поддържа множество научно-популярни уебсайтове за Земята.

Книгите от поредицата "Откривател" са огромна стъпка напред в издаването на информационни книги за младите читатели. Техни автори са водещи в своята област изследователи. При представянето на информацията се акцентира върху визуалното й възприемане - чрез динамично оформление на страниците, кратки текстове, онагледени с впечатляващи картинни схеми и снимки на тримерни модели на обектите, явленията и процесите.
Книгите от поредицата допълват учебния материал и са ценно помагало за ученици и учители, които искат да онагледят учебния материал и да го поднесат по интересен начин.

Други книги за планетата Земя:

Моята първа енциклопедия за планетата Земя

Планетата Земя или как съществува светът, в който живеем?

Защо трябва да се грижа за природата?

Лесно е да опознаем нашия свят! - книга с магнити

 

 

Допълнителна информация

Допълнителна информация

ISBN 978-954-625-636-2
Автор Кен Рубин
Възраст 10, 11, 12, 13, 14, 8, 9
Страници 64
Формат 242х265
Поредица Откривател
Мнения

Само потребители, които са чели книгата, могат да дават мнения. Ако сте прочели книгата, можете да я маркирате като прочетена.

Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x