МАТЕМАТИКАТА – ДОСТЪПНА, ЛЕСНА И ИНТЕРЕСНА

Възраст: 5-7
Страници: 124
Формат: 250х333
Техническа характеристика: цветна
Баркод 3800083823711

ISBN: 978-619-199-358-1
Поредица: математика, аритметика
Описание:

Как да помогнем на децата да разбират математиката

Начални  математически  знания  с използване на сингапурската  методика


Описание

Детайли

През 1982 г. в детските градини и училищата в Сингапур е въведена нова методика на обучение по математика. Сингапурското министерство на образованието възлага разработването й, водено от стремежа да осигури на децата адекватна подготовка за реализация при повсеместното използване на съвременните технологии в ежедневието и икономиката, както и от разбирането за важността на математическите знания за развитието на творческия потенциал и логическото мислене. Методиката обобщава най-добрите практики в света. Основната й цел е всяко дете да разбере в дълбочина основните математически понятия, да се научи да мисли и да търси решения. Сингапурската методика става популярна по света и намира приложение и в други страни в началото на XXI в., след като Сингапур започва неизменно да оглавява световните класации за успеха на учениците по математика и науки, изготвяни от PISA и други международни програми, изследващи общото ниво на образованост на подрастващите.

 Тази книга обхваща основните теми за начално обучение на децата по математика с използването на сингапурската методика. Предназначена е за учители, както и за родители, които желаят да занимават децата си допълнително у дома.

 

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Възраст 5, 7
Страници 124
Формат 250х333
Техническа характеристика цветна
Баркод 3800083823711
Поредица математика, аритметика
ISBN 978-619-199-358-1
Мнения

Само потребители, които са чели книгата, могат да дават мнения. Ако сте прочели книгата, можете да я маркирате като прочетена.

Mediathek
  • Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
    x