Откривател: Хищниците

pdfРазгледай книгата(1012.62 KB )Разгледай
Възраст: 8-14
Страници: 64
Формат: 242х265
ISBN: 978-954-625-464-1
Поредица: Откривател
Описание: Детска енциклопедия за хищниците
Описание

Детайли

Имат ли тигрите неприятели? Как някои хищници улавят жертви, много по-едри от самите тях? Кои хищници строят "капани", за да уловят плячката си?
Тази блестящо илюстрирана книга ще ви поведе на вълнуващо пътешествие сред дивата природа. Ще наблюдавате отблизо как малки и големи хищници нападат плячката си, ще разгледате детайлно тайните им "оръжия". Ще научите за хитроумните ловни средства и тактики на хищниците и как техните не по-малко изобретателни жертви се защитават. Ще пътувате из тропични гори и пустини, в саваните и полярните райони и ще се запознаете с животните, които живеят там. Ще осъзнаете, че в природата цари хармония, но природното равновесие е твърде крехко и може да бъде нарушено необратимо заради човешките действия.

Автори на книгата са д-р Джон Сийдънстикър и д-р Сюзан Лампкин - учени биолози и еколози. Те работят заедно в Националния зоопарк при Смитсъновия институт във Вашингтон.

За поредицата:
Книгите от поредицата "Откривател" са огромна стъпка напред в издаването на информационни книги за младите читатели. Техни автори са водещи в своята област изследователи. При представянето на информацията се акцентира върху визуалното й възприемане - чрез динамично оформление на страниците, кратки текстове, онагледени с впечатляващи картинни схеми на процесите и явленията и снимки на тримерни модели.
Книгите от поредицата допълват учебния материал и са ценно помагало за ученици и учители, които искат да онагледят учебния материал и да го поднесат по интересен начин.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

ISBN 978-954-625-464-1
Автор Джон Сийдънстикър; Сюзан Лампкин
Възраст 10, 11, 12, 13, 14, 8, 9
Страници 64
Формат 242х265
Поредица Откривател
Мнения

Само потребители, които са чели книгата, могат да дават мнения. Ако сте прочели книгата, можете да я маркирате като прочетена.

Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x