Откривател: Древният Египет

Възраст: 8-14
Страници: 64
Формат: 242х265
ISBN: 978-954-625-546-4
Поредица: Откривател
Описание: Детска енциклопедия за Древния Египет.
Описание

Детайли

Защо египтяните строели колосални пирамиди? Какво има във вътрешността на Хеопсовата пирамида? С каква е прочута гробницата на Тутанкамон?
Тази великолепна книга ще ви поведе на вълнуващо пътешествие назад във времето из историята на Древен Египет. Благодарение на снимките на детайлните тримерни модели ще проникнете във вътрешността на пирамидите, ще наблюдавате как художници рисуват фрески в гробниците и как жреци изпълняват тайнствени ритуали, ще научите за ежедневието на египтяните и техните вярвания, ще срещнете фараони, велможи и обикновени хора. Ще посетите грандиозни храмове и ще притаите дъх пред колосални статуи. Ще научите повече за великата древноегипетска цивилизация.
Автор на книгата е Джойс Тилдесли, която е уважаван автор и изследовател в Университета в Ливърпул, Великобритания. Участвала е в разкопки в Египет и Европа и е ръководила археологически проучвания в делтата на река Нил.

За поредицата:
Книгите от поредицата "Откривател" са огромна стъпка напред в издаването на информационни книги за младите читатели. Техни автори са водещи в своята област изследователи. При представянето на информацията се акцентира върху визуалното й възприемане - чрез динамично оформление на страниците, кратки текстове, онагледени с впечатляващи картинни схеми на процесите и явленията и снимки на тримерни модели.
Книгите от поредицата допълват учебния материал и са ценно помагало за ученици и учители, които искат да онагледят учебния материал и да го поднесат по интересен начин.

Други енциклопедии за Древен Египет:

Древният Египет - панорамна

Великите древни цивилизации

Романи за Древен Египет:

Заговор в града на мъртвите, Детективи с машина на времето

Тайната на Тутанкамон, Детективи с машина на времето

Клеопатра и свещената кобра, Детективи с машина на времето

Допълнителна информация

Допълнителна информация

ISBN 978-954-625-546-4
Автор Джойс Тилдесли
Възраст 10, 11, 12, 13, 14, 8, 9
Страници 64
Формат 242х265
Поредица Откривател
Мнения

Само потребители, които са чели книгата, могат да дават мнения. Ако сте прочели книгата, можете да я маркирате като прочетена.

Този сайт използва "бисквитки". Ако продължите да използвате сайта вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Научете повече.
x